Meble ogrodowe na niewielki taras lub balkon
Nie każdy dysponuje imponującym ogrodem. Wiele osób musi zadowolić się niewielkim balkonem lub małometrażowym tarasem. Często brakuje na nich miejsca, by stworzyć komfortowe warunki do odpoczynku. Nie warto jednak poddawać się, ponieważ dostępne są meble ogrodowe umożliwiające stworzenie niewielkiego kącika wypoczynkowego. Poznaj kilka ciekawych inspiracji.
2020-08-07, 13:37

Mały stolik i krzesła – czasem to wystarczy

Czego potrzebujesz, by spędzić przyjemnie czas na balkonie? Mieszkańcy blokowisk doskonale radzą sobie z niewielkim okrągłym stolikiem i dwoma krzesłami. Dzięki nim mogą bez problemu spożyć posiłek z drugą osobą lub po prostu poczytać książkę. Meble ogrodowe nie muszą być dużych rozmiarów i zazwyczaj wszyscy producenci mają w swoich ofertach asortyment przygotowany z myślą o klientach z nieco mniejszymi potrzebami.

Wybieraj tylko solidne produkty

Pamiętaj, że jeśli decydujesz się na takie rozwiązania, warto postawić na wytrzymałe tworzywa, które nawet bez zabezpieczeń poradzą sobie z niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi. Stolik posiadający stelaż z nierdzewnej stali i hartowanego szkła oraz stalowe krzesła to dobra alternatywa dla drewna, która przetrwa lata.

Meble ogrodowe na balkon

Z balkonów korzystamy zazwyczaj tylko wtedy, gdy pozwala nam na to pogoda. Rzadko montujemy na nich różnego rodzaju zadaszenia ochronne, dlatego zdani jesteśmy na warunki atmosferyczne. Jeśli dysponujesz ograniczoną ilością miejsca, nie warto zastawiać go na stałe. Dużo lepszą opcją są składane krzesła i stoliki wiszące, które w ciągu kilku chwil można zamocować na barierkach balkonu lub równie szybko zdemontować je przed deszczem.

meble ogrodowe

Nie zapominajmy o składanych krzesłach – zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Dzięki takim rozwiązaniom możesz rozstawiać meble ogrodowe chwilę przed eksploatacją i schować je zaraz po skończonym posiłku lub spotkaniu. Innowacyjna myśl techniczna najlepszych ekspertów w branży jest fascynująca.

Zofia Radzikiewicz